środa, 5 listopada 2014

Budyń z kaszy jaglanej

Tak bardzo chciałabym mieć możliwość wstania rano i przygotowania pysznego, pełnowartościowego śniadania. Bo śniadania to jedne z ważniejszych posiłków w ciągu dnia. Jedząc sycące śniadanie nie mam potrzeby wypicia kawy z rana oraz w ciągu dnia nie muszę jeść często i obfitych posiłków.
Śniadanie według mnie powinno być bogate w produkty o wysokiej wartości odżywczej, dlatego też kasza jaglana wybierana ostatnio przeze mnie mieści się na samym szczycie listy produktów śniadaniowych. Jednak kasza jaglana w ugotowanej postaci może szybko się znudzić, więc postanowiłam zmienić lekko jej formę.


 
Budyń z kaszy jaglanej
 
- jabłko
- gruszka
- cynamon
- garść rodzynek
- trochę miodu
- woda ok. 200g
 
Obrane i pokrojone owoce wrzuć do garnuszka i zalej wodą. Gotuj owoce aż staną się miękkie. Dodaj miód, cynamon i rodzynki.
 
- kasza jaglana
 
Ugotowaną kaszę jaglaną dodaj do podgotowanych owoców i wszystko razem zmiksuj aż uzyskasz gęstą jednolitą masę.

Najlepiej smakuje na ciepło.

Smacznego!
 




4 komentarze:

  1. Ja jestem wielką fanką takiego budyniu. Zwykła jaglanka z owocami średnio mi smakuje, ale jak się to zmiksuje to mniaaaam. Zawsze robię z bananem i ewentualnie dodatkowo innymi owocami. Muszę spróbować Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj spróbuj i daj znać czy smakowało :)

      Usuń
  2. Ja ostatnio przetestowałam budyń jaglany na mleku migdałowym - jest boski!:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za twój komentarz.

xoxo, Basia