poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Śniadanie mistrzów!

Dzisiaj zupełnie zapomniałam o zjedzeniu śniadania. Biegłam rano do pracy, po pracy ćwiczenia i zanim się obejrzałam było już grubo po 12. Już sam brzuch mi się przypomniał o dostarczeniu porządnej dawki jedzenia. A więc poszłam do kuchni i zrobiłam tosty ze słodkiego pieczywa z pastą z buraka i awokado oraz świeżo wyciskany czerwony, oczyszczający sok.

Do przyrządzenia takiego w sumie to już lunchu potrzebujecie:

1. Pieczywo z owocami i orzechami:
Ukroiłam kilka kromek i zrobiłam z nich tosty - możecie zrobić to na patelni, w piekarniku lub tosterze.

 


2. Czerwony sok:
- 2 czerwone buraki ze skórką
- 2 łodygi selera naciowego
Dokładnie umyłam i wcisnęłam do wyciskarki.
 

 


3. Pasta do pieczywa:
- połowa awokado
- łyżka suchych resztek z soku po burakach
- przyprawy
Rozgniotłam na miazgę połówkę awokado i dodałam łyżkę suchych resztek po burakach, przyprawiłam tylko solą i dokładnie wymieszałam.


 

Gotowe!

Śniadanie słono-słodkie. Jeśli ktoś przepada za takim polaczeniem to polecam. Smacznego.


















2 komentarze:

  1. Wygląda fantastycznie! W takich chwilach ogromnie tęsknię za moją sokowirówką... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sokowirówka to świetna rzecz! Koniecznie ją wyciągnij, kup nową... :)

      Usuń

Dziękuję bardzo za twój komentarz.

xoxo, Basia